Pegaz na Mališćaku

Planinarska sekcija „PEGAZ“ pod vodstvom ravnatelja Frane Barišića organizirala je u nedjelju, 2. veljače 2020., izlet na Planinarsko sklonište MALIŠĆAK u šumi koja služi kao odmorište na pola puta iz Velike prema Ivačkoj glavi i vrhu Papuka. Obližnji vrh Mališćaka je vidikovac s preglednim vidikom na sve strane. Izlet je organiziran u suradnji s PD “Gojzerica”.

Izlet je započeo pješačenjem Šimićevim putem, a djeca su ga vrlo dobro svladala preskačući lokve i blato na koje su nailazili u šumi. Dolaskom na Mališćak najmlađi planinari su prikupili suha drva i naložili vatru, uz koju su, po planinarskoj tradiciji, „okrenuli” kobasice i slaninu i fino se pogostili.
Nakon ručka uputili su se na obližnji vidikovac, vrh Mališćaka s kojeg se
otvara prekrasan pogled na sve strane. Jak vjetar skratio je uživanje malih i velikih planinara, no nije umanjio zadivljenost prizorima.
Kvizom autorice Anite Savić, članice „Gojzerice” završio je ovaj planinarski izlet. Svoje zavidno znanje pokazali su roditelji i djeca, a kao nagradu dobili su pez bombone koji su im dali nešto energije za povratak kući.
Uz dječji osmjeh koji se širio Papukom, prekrasan zimski dan u prirodi bio je potpuno ispunjen.

Do sljedećeg izleta, pozdravljaju vas Pegazi!