Održana III. škola skijanja

Od 13. do 16. veljače, treću godinu za redom organizirana je škola skijanja „Petar Barbarić“ na Vlašiću (BiH) za učenike Katoličke osnovne škole u Požegi i Katoličke gimnazije u Požegi. Iz godine u godinu odaziv učenika, onih koji žele naučiti skijati, je sve veći, a ove se godine na skijanje u pratnji našega ravnatelja prof. Frane Barišića i profesora Marka Vujnovića, Marija Raguža i profesorice Ane Pedić zaputilo 72 učenika. Škola skijanja organizirana je u centru EKO-FIS Vlašić, a sadržajno je obuhvatila različite skijaške cjeline koje se međusobno nadovezuju i nadopunjavaju. Osim tehnika skijanja smisao škole je stjecanje ljubavi prema zimovanju, osamostaljivanje djece uz aktivni odmor, educiranje djece školske populacije o vrijednostima, promicanju i razvijanju svijesti o suradnji sa susjednim zemljama.

Ona djeca koja do sada nisu imala priliku stati na skije, savladala su vještine i veoma se brzo osposobila za samostalno spuštanje niz lakše skijaške staze uz pomoć instruktora skijanja i naših profesora Marka, Marija i Ane. Vrijeme je bilo više nego idealno, kako za učenje skijanja, tako i za one koji su već “stari” skijaši. Oni malo stariji koji su redovito s roditeljima na skijaškim stazama odvažili su se uz pratnju i na zahtjevniju stazu Babanovac, koja je u neposrednoj blizini EKO FIS i na kojoj su pokazali svoja skijaška umijeća.

Zadnjeg dana škole skijanja obišli smo Katolički školski centar Petar Barabarić u Travniku i na kraju našu školu skijanja završili zahvalnim misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Ivana u Travniku te kratkim obilaskom grada i degustacijiom Travničkih ćevapa. Naša škola skijanja je ove godine obučila 20-ak novih skijaša i dodatno zbližila 72 prijateljstva između dviju katoličkih škola.