Izlet 1.a razreda

U ponedjeljak, 24. svibnja, učenici 1.a razreda, pod vodstvom svojih učiteljica Barbare Mikulić i Ive Kovačević, otvorili su sezonu izleta odlaskom u Park prirode Papuk.
Odmah po dolasku u Veliku, učenici su obišli Kuću Panonskog mora. Ondje su poslušali prezentaciju o evoluciji, fosilima i načinima fosilizacije na primjercima nekadašnjeg Panonskog mora. Nakon predavanja, učenici su na interaktivnom ekranu tražili fosile Panonskog mora u pijesku te istraživali podmorje, obalu i kopno Papuka na interaktivnim ekranima.

Obilazak Kuće Panonskog mora završili su u labirintu s “DA – NE” pitalicama gdje su sreli 20 metarskog morskog psa megalodona, papučkog nosoroga te 1500 puta uvećane najmanje životinjice foraminifere iz Panonskog mora te još puno drugih zanimljivosti.
Nakon edukativnog dijela izleta, uslijedilo je onaj adrenalinski.
Završetkom obilaska Kuće Panonskog mora, učenici su se uputili u Adrenalinski park “Duboka” koji se nalazi u istoimenom kampu. Ondje su testirali svoju spretnost na dječjem poligonu sa 9 različitih vrsta vježbi, odnosno sprava smještenih između stabala, samo 1,5 metara iznad tla.
Nakon što su odjenuli zaštitnu opremu uz pratnju instruktora Parka, učenicima je bila osigurana vrhunska zabava.