Pomogli braći u Beninu i obilježili Dan Afrike

Prigodom Međunarodnog dana Afrike koji se svake godine obilježava 25. svibnja učenici Katoličke osnovne škole u Požegi su kroz različite aktivnosti upoznavali raznolikost i bogatstvo afričkog kontinenta. Sadili su afričku ljubicu, molili za djecu Afrike, pekli afrički kolač i likovno se izražavali na temu Afrike.

Uz sve navedeno posjetile su nas i časne sestre iz Benina – siromašne zemlje koja se nalazi u Africi, čijoj djeci već više od jednog desetljeća financijski pomažemo kako bi se mogli školovati i imati topli obrok svaki dan. Svaki razred skupio je po 100 eura što je dostatno za godišnje školovanje i prehranu jednoga djeteta. Dva su se razreda iskazala i skupila za školovanje dva učenika, a ove su se godine ovoj hvalevrijednoj akciji pridružili i roditelji koji su također odlučili pomoći dvojici beninskih učenika te djelatnici Škole koji su skupili sredstva za jednog učenika.

Časne sestre iz Benina koje su nas posjetile bile su: čs. JULIENNE AGOSSAS, čs. ADELINE HOUFFONS i čs. MARIE-REINE OYEYEMIS, a s njima su bile i domaće sestre čs. Valerika i čs. Lidija. Na početku je sve prisutne pozdravio ravnatelj Frano Barišić, a s nekoliko se riječi obratila i voditeljica ovoga humanitarnog projekta učiteljica Lucija Perković čiji je razred uz školski zbor izveo kratak program. Nakon toga su sestre iz Benina koje trenutno djeluju u bolnici na Strmcu, izvele za učenike nekoliko duhovnih pjesama na tradicionalnim afričkim instrumentima te su održale i prezentaciju o svojoj zemlji i o tome kako časne sestre djeluju ondje. Na koncu su predstavnici svih razreda predali novac sestrama te su poslali pozdrave svojim prijateljima u Beninu.