XIII. generacija učenika prvi puta u školskim klupama

U ponedjeljak, 6. rujna započela je nova nastavna godina. U Katoličku osnovnu školu u Požegi vratilo se tristotinjak sada već starih učenika, ali po prvi puta svoje je mjesto u školskim klupama našlo i 44 đaka prvaka. To je već XIII. generacija učenika koja je krenula u našu mladu Školu, a za njih i početak njihova školovanja upriličen je zanimljiv program. Na početku je školski zbor, zbor pod ravnanjem prof. Valentine Šmitpeter, otpjevao dvije prigodne pjesme, nakon čega su drugašići, koje su uvježbale njihove učiteljice Barbara Mikulić i Ivana Mršić, izveli zanimljiv igrokaz o slovima.

Potom se prvašićima i njihovim roditeljima obratio ravnatelj Škole prof. Frano Barišić. Nakon što je zahvalio zboru i drugašićima na zanimljivom programu, on je učenicima i njihovim roditeljima pobliže objasnio tko je sv. Josip, zaštitnik Škole, i koje su njegove „super moći“. Poželio je prvašićima puno smijeha i uspjeha u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi, a roditeljima puno strpljenja i dobru suradnju s učiteljicama i djelatnicima Škole.

Nakon ravnatelja prisutnima se obratio i osnivač Škole biskup Antun Škvorčević. On je pojasnio da škola nisu zidovi i klupe, nego da je škola zajednica djece, roditelja i djelatnika, napomenuvši kako je škola zapravo proširena obitelj i djeci drugi dom. Biskup je naglasio kako je ova škola drugačija po tome jer je u svoj odgojno-obrazovni proces uključila Boga s kojim sve počinje i završava. Poželio je učenicima puno usvojenog znanja jer je upravo znanje moć. Zahvalio je roditeljima na povjerenju koje su iskazali upisavši djecu u Katoličku osnovnu školu u Požegi te je zahvalio i svim djelatnicima koji će prve školske korake ovim učenicima učiniti lakšima i ljepšima.

Na koncu su voditelji programa, učenici četvrtog razreda Ante Bodolović i Nika Marić otkrili prvašićima imena njihovih učiteljica, a to su Anita Rašić i Ivona Šimunović te Josipa Petriška Farkaš i Marina Dimovski. Učiteljice su prozvale učenike te ih povele u njihove učionice u kojima je započela njihova školska avantura. Neka im je svima sretno i blagoslovljeno!