Zaziv Duha Svetoga

U utorak, 7. rujna, na početku nove godine, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje sa zazivom Duha Svetoga za učenike požeških katoličkih škola kao i za učenike drugih škola grada Požege.

Biskup je homiliju započeo razgovorom s prvašićima te ih pitao vole li Isusa, na što su oni odgovorili potvrdno. Biskup je rekao da Isus voli čovjeka i da je čudo što svi postojimo. Isus je zaslužan za to jer On je Božja Riječ po kojoj je sve stvoreno. Pozvao je sve da upravo zbog toga kažu “Isuse Kriste, hvala Ti što postojim!” Svako je od nas veličanstveno Božje djelo ljubavi i toga moramo biti svijesni kada druge prosuđujemo.

Napomenuo je da se i ove školske godine osim na marljivost i dobrotu moramo osloniti na Boga – Isusa Krista, onoga koji nas je pozvao u Život, jer ako je durgačije, čovjeka mogu zavesti isprazna zavaravanja temeljena na ljudskim predajama. Čovjek u sebe treba unositi Božanske energije oslanjajući se na najčvršći oslonac – Isusa Krista u kojemu tjelesno prebiva punina Božja. Na koncu je retorički pitao učenike na koga se oni u svome životu žele osloniti napomenuvši da je odgovor jasan već dvije tisuće godine, a to je Isus Krist uz koga se može izrasti najviše i najbolje – do neba i vječnosti. Poželio je da ova školska godina bude u koracima vjera puna svjetla i radosti te da ne bude u uspjesima slaba. “Neka Isus svjetlom svoga Duha uđe u vaša mladenačka srca i tako vas pokreće da idete njegovim putem” – zaključio je biskup.

Na koncu je biskup svim učenicima i djelatnicima zahvalio što su nazočili euharistijskom slavlju te im poželio blagoslovljenu i uspješnu novu školsku godinu.