Otvorena interaktivna učionica

S početkom nove nastavne godine otvorena je, kod učenika dugo iščekivana, interaktivna učionica. Naime, Katolička osnovna škola u Požegi tijekom školske godine 2020./2021. uvidjela je potrebu za  opremanjem jedne učionice u interaktivnu učionicu, koja bi svim našim učenicima omogućila  korištenje interaktivnih sadržaja, kreiranje i pokretanje kvizova iz raznih predmeta, stvaranje ugodnije razredne klime, bolju komunikaciju s učenicima i stvaranje pozitivne radne atmosfere.

Kroz stvaranje toplijeg i neobičnijeg ugođaja u školi, učenici će imali mogućnost kreativnijeg izražavanja te razvoja kritičkog mišljenja, a takav ambijent postaje “škola-kuća”. Naši djelatnici kreativno su osmislili što nam je sve potrebno kako bismo ostvarili postavljene ciljeve, a pri realizaciji ovoga projekta pomogli su roditelji naših učenika kao i izdavačka kuća Alfa.

Kako je opremanje učionice završeno, u petak 10. rujna ravnatelj Frano Barišić, u zajedništvu predstavnika izdavačke kuće Alfa, službeno je otvorio interaktivnu učionicu pojasnivši učenicima za što sve služi ova učionica i što sve mogu raditi u njoj. Predstavnik Alfe izrazio je zadovoljstvo realiziranim projektom naglasivši kako niti jedna škola u Požeško-slavonskoj županiji nema ovakvu interaktivnu učionicu.