12. godinu zaredom školujemo prijatelje u Beninu

I ove školske godine, dvanaesti put za redom, učenici Katoličke osnovne škole prikupljali su novac za školovanje svojih siromašnih prijatelja u Beninu. Osim učenika, novac su skupljali i pojedini roditelji kao i djelatnici Škole.

Tom je prigodom u četvrtak, 12. svibnja Školu posjetila časna sestra Justine Tirky u zajedništvu domaće časne sestre Valerike, obje iz reda Marijinih sestara od čudotvorne medaljice. Naime, Marijine sestre od čudotvorne medaljice vode nekoliko kuća u Beninu koje se brinu o siromašnoj djeci i školuju ih.

Program je započeo prigodnom pjesmom malog školskog zbora pod dirigentskom palicom prof. Valentine Šmitpeter, te zanimljivog igokaza “I ja mogu biti misionar” kojega su izveli učenici 3.b razreda pod mentorstvom učiteljice Lucije Perković, voditeljice projekta Moj prijatelj u Beninu.

Nakon toga duhovnik vlč. Ivica Bošnjak pozdravio je gošće te predao riječ časnoj sestri Justini. Časna Justine je na početku izvela tradicionalnu beninsku pjesmu Djevici Mariji te je progovorila o situaciji i prilikama u kojima žive djeca u Beninu. Naglasila je učenicima da čine veliku stvar jer danas većina ljudi u Beninu nema niti jedan pošten obrok, a oni kojima je omogućeno školovanje to imaju.

Nakon kratkog izlaganja predstavnici razreda uručili su novac za školovanje po jednog učenika. Tome činu priključili su se i pojedini roditelji, a u ime djelatnika novac je predala pedagoginja Draženka Rotim.