Osmaši sudjelovali na “Satu istine”

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata već 13 godina za redom s učenicima osmih razreda provodi se projekt „Sat istine“ kojim se pokušava približiti istina o samim počecima, uzrocima i ratnim operacijama Domovinskog rata na nivou cijele Republike Hrvatske, posebno na području Požeško-slavonske županije, a kroz projekt je do danas prošlo više od deset tisuća djece.

Uprvo u sklopu navedenog projekta, nakon dvije godine stanke zbog pandemije, u četvrtak, 19. svibnja naši osmaši pridružili su se svojim prijateljima iz OŠ A. Kanižlića na brdu Sokolovac te su poslušali predavanje umirovljenog bojnika Marija Kalana. Bojnik Kalan istaknuo je kako se osim samoga predavanja prikazuje i autentičan film koji je snimljen u vrijeme Domovinskog rata, a koji prikazuje oslobođenje sjeverozapadnog dijela bivše općine Slavonska Požega.

Naši su učenici na ovom predavanju dobili predodžbu koliko je bio težak i trnovit put do slobode i stvaranja samostalne i slobodne Republike Hrvatske