MALA ŠKOLA FINANCIJSKE PISMENOSTI​

Drugu godinu zaredom u našoj školi provodi se projekt Mala škola financijske pismenosti. Svi eminentni partneri projekta nastavljaju sa suradnjom i radom, a priključili su nam se Centar za poduzetništvo iz Osijeka i Centar za nestalu i zlostavljanu djecu. Novost je i suradnja s pet škola, od Zadra do Štitara. S ovim školama razmijenit ćemo iskustva i znanja, a vjerujemo i susreti se na festivalu matematike Vallis aurea mathematicorum, na kojem će se moći natjecati i na području financijske pismenosti.

Ovih dana naši najmlađi učenici upoznat će se s mnogim novostima oko, uskoro, nove nacionalne valute – eura i pripremiti se kako se njome ispravno služiti. Podsjetit će se na važnost racionalnog trošenja novca i potrebe za štednjom, a pri tome i obilježiti Svjetski dan štednje. Radionice za njih održat će voditelj projekta i učitelj matematike Josip Blagojević. U nastavku 1. faze projekta očekuju nas gostujuća predavanja i radionice predstavnika Centra za poduzetništvo iz Osijeka, Hrvatske gospodarske komore, HANFA-e i Zagrebačke banke. Spomenute edukacije bit će namijenjene učenicima 4.-8. r. naše škole, ali i učiteljima iz cijele Slavonije.
Skupina Mali poduzetnici nastavlja s mnogim vanjskim suradnjama i aktivnostima, a u planu su i posjeti partnerima projekta. Mali poduzetnici nastavit će s praktičnim radom, a posebno će pozorno popratiti sve novosti i promjene pri ovom posebnom trenutku u našoj zemlji, a to je promjena nacionalne valute.