Sudjelovali i na Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici

Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici (HONI) je natjecanje iz informatike koje se održava u Hrvatskoj na državnoj razini, a namijenjeno je učenicima osnovnih i srednjih škola. Natjecanje se održava svake godine od 2006. godine, a organizira ga Hrvatski savez informatičara.Natjecateljska sezona traje od listopada do travnja pri čemu se rješavaju zadaci algoritamskog rješavanja problema i programiranja.

Ove školske godine u natjecanje se uključila i naša Škola zahvaljujući marljivim i vrijednim učenicima koji su žrtvovali svoje slobodno vrijeme i dolazili subotom u školu. Naši učenici ostvarili su izvrstan rezultat na državnoj razini, bez obzira što nisu svi uvijek mogli sudjelovati.

Peti razred:
Jakov Škorvaga 21. mjesto
Ante Bodolović 27. mjesto
Šimun Rašić 29. mjesto

Šesti razred:
Luka Višaticki 23. mjesto
Petar Galović 25. mjesto
Jakov Brus Škrljac 32. mjesto
Noel Rožman 35. mjesto

Osmi razred:
Damjan Leko 32. mjesto

Cilj HONI-ja je popularizirati informatiku i potaknuti mlade ljude na razvoj informatičkih znanja i vještina. Natjecanje se sastoji od nekoliko kola, a najuspješniji natjecatelji imaju priliku sudjelovati na međunarodnim natjecanjima iz informatike poput Olimpijade iz informatike ili Srednjoeuropske informatičke olimpijade. HONI se smatra jednim od najvažnijih natjecanja iz informatike u Hrvatskoj te ima značajan utjecaj na razvoj informatičkog obrazovanja i kulture u zemlji.

Čestitke učenicima i njihovom mentoru prof. Daliboru Starčeviću!