Učenicima i mentorima dodijeljene zahvalnice za sudjelovanje u Zbirci Srebrni jubilej Požeške biskupije

U petak, 21. travnja 2023. godine našim učenicima i njihovim mentorima dodijeljene su zahvalnice i Zbirke Srebrni jubilej Požeške Biskupije. Zbirka predstavlja dio primljenih likovnih i literarnih radova te molitvi u kojima su mladi očitovali ono što nose u svojim vjerničkim srcima i što odjekuje u njima s obzirom na pripadnost Isusovoj Crkvi u našoj Biskupiji, kako stoji u proslovu knjige u riječi biskupa Antuna Škvorčevića.

Opisujući riječima i slikom pripadnost Isusovoj Crkvi, učenici su naznačili stvarnost koja se u Crkvi zbiva djelovanjem Duha Svetoga svjedočeći time identitet katoličke škole. Namjera ove Zbirke je zahvala na neprocjenjivom daru „pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji“, istaknula je urednica knjige, voditeljica Centra „Pro vita et familia“ i naša školska psihologinja Ana Matković i u ime ostalih urednika, Katarine Paulić, ravnateljice Caritasa Požeške biskupije, i predstojnika Ureda katoličkih škola preč. Ivice Žuljevića čestitala i dodijelila zbirke i zahvalnice svim učenicima.

Zahvalila je i djelatnicima Škole koji su sudjelovali u povjerenstvu za odabir i vrednovanje literarnih i likovnih radova: Martini Čerti, Vjekoslavu Mariću i Moniki Kostić. Zbirke i priznanja mentorima Ivani Mršić, Jasni Krstanović, Romani Thur, Aniti Rašić, Martini Čerti i Valentini Paulić dodijelio je ravnatelj Frano Barišić, potičući i mentore i učenike na zauzetije nastojanje oko duhovnog rasta u Školi i našoj Požeškoj biskupiji.