Održan šesti Festival matematike – VALLIS AUREA MATHEMATICORUM

U petak, 28. travnja održan je 6. Festival matematike u Požegi pod nazivom Vallis aurea mathematicorum. U našoj Školi okupilo se preko 200 učenika od Zagreba, Koprivnice, Slatine i naše Zlatne doline. Natjecali su se u znanju iz matematike i na području financijske pismenosti. Rezulati su bili vrlo izjednačeni te su najbolji, iz različitih škola, pobijedili s vrlo malom razlikom za što su bili bogato nagrađeni. Zadržala se posebnost Festivala u tome da je svaki učenik i mentor dobio određenu nagradu. Osim natjecanja, Festival su obilježili i mnogi drugi sadržaji.

Uređena je izložba starog i stranog novca, slavonska soba je odisala mirisima i bojama stare Slavonije. Za učenike goste su organizirane STEM radionice koje su proveli stem edukatori Davorka Olić Mikić, Martina Čerti, Zrinka Bešlić i ravnatelj naše Škole Frano Barišić. Učenici su se na Festivalu bavili i proizvodnjom te prodajom kiflica. Za učenike je organiziran doručak i ručak kao i projekcija filma.

Mentori su sudjelovali na edukaciji s područja financijske pismenosti koju su proveli Mirela Jukić Bokun, izvanredni profesor s Odjela za matematiku iz Osijeka te Milan Peterka, voditelj Centra za poduzetništvo iz Osijeka. Nakon edukacije učitelji mentori su posjetili Požešku kuću uz pratnju učitelja Tomislava Miličevića te potom zajedno sudjelovali na ručku u našoj školi.

Raduje nas mnoštvo pozitivnih povratnih informacija djece i njihovih mentora kao i iznimna angažiranost učenika naše škole u organizaciji, a sve pod vodstvom organizatora Festivala Josipa Blagojevića.