Kreativno-edukativni kamp trećaša

U utorak, 9. svibnja 2023. godine u Pastoralnom centru katoličkih škola Požeške biskupije u Đulovcu proveden je kreativno – edukativni kamp učenika trećih razreda Katoličke osnovne škole u Požegi i Katoličke osnovne škole u Novskoj. Kreativno – edukativni kamp jedna je u nizu aktivnosti školskog preventivnog projekta “Rastimo zajedno i zdravo u dobru i vrlinama”, sufinanciranog sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Kreativne i edukativne radionice na temu “Nasilje nije fora” proveli su školska psihologinja i voditeljica projekta Ana Matković, koordinatorica projekta i učiteljica u Novskoj Jelena Leko te učitelji Željko Čolić i Marija Prpić. Obzirom da je u središtu odgojno – obrazovnog djelovanja katoličkih osnovnih škola cjelovita formacija učenika, prožeta ljudskim i kršćanskim vrijednostima kršćanskim, kroz sportske igre, literarne, kreativne i edukativne aktivnosti gradili smo pozitivne socijalne odnose te jačali vrline, emocionalne i duhovne kompetencije naših učenika. Učenici su napravili i svoj recept za sretnu školu “U školu staviti lijepe riječi, dodati šaku ljubavi, dopuniti s prstohvatom prijateljstva i pomiješati u zajedništvo”.

Nakon okrijepe i odmora uputili smo se u središnje biskupijsko marijansko svetište Gospe Voćinske gdje nas je dočekao voćinski župnik i voditelj svetišta Ivan Ereiz i upoznao nas sa samim nastankom i važnosti ovog svetišta. Po završetku susreta zahvalili smo molitvom Majci za prijateljstvo, lijepe riječi, ljubav i zajedništvo.