Najbolji među najboljima nagrađeni izletom

Pedesetak učenika Katoličke osnovne škole u Požegi, koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima i oni koji su Školu predstavljali na državnim natjecanjima, u srijedu, 17. svibnja, bili su na jednodnevnom nagradnom izletu.

Učenici su, u pratnji ravnatelja Škole Frane Barišića, pedagoginje Draženke Rotim, učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Marka Vujnovića te knjižničara Vjekoslava Marića, posjetili pleternički Muzej bećarca gdje su se pod stručnim vodstvom djelatnika Muzeja pobliže upoznali s tim tradicionalnim slavonskim napjevom. Nakon toga su se kratko opustili na obližnjem Trgu bećarca gdje su zaplesali i tradicionalno slavonsko kolo.

Nakon kulturno-obrazovnog dijela izleta, učenici su se uputili na onaj opuštajući dio. Posjetili su Ranč Čondić gdje su u relaksirajućoj šetnjici obišli tamošnje ribnjake kao i mnogobrojne domaće, ali i divlje životinje. Nakon šetnje i igre uslijedio je zajednički ručak, nakon kojega su se uputili put Požege i svojih domova.