Naši učenici posjetili Klagenfurt

U subotu, 20. svibnja 2023. godine naši učenici od 5. do 8. razreda u pratnji učiteljica Marije Prpić i Ivone Šimunović te učitelja Mateja Čička posjetili su zabavni park Minimundus, župnu zajednicu i centar grada Klagenfurta.

U samom Minimundusu učenici su imali priliku vidjeti najznačajnije svjetske građevine u minijaturnom obliku te omjeru 1:25 kao što su Eiffelov toranj, katedrala u Kölnu, operna kuća u Sydneyju, crkva sv. Marka u Veneciji, London Tower, crkva sv. Marka u Zagrebu i brojne druge, umjetnički izrađene od izvornih materijala.

Nakon obilaska Minimundusa učenici su u pratnji učiteljica, učitelja i pastoralne asistentice župne zajednice Katarine Bendre posjetili katedralu sv. Petra i Pavla te crkvu sv. Marije u samom centru Klagenfurta. Nakon kraćeg obilaska centra grada i upoznavanja sa daljnjim kulturološkim znamenitostima, učenici i njihovi učitelji uputili su se svojim kućama te na putu nazad razmjenjivali svoje doživljaje bogatiji u obrazovnom, socijalnom i vjerskom kontekstu.