Predali novac za potrebite prijatelje u Beninu

U četvrtak, 25. svibnja Katoličku osnovnu školu u Požegi posjetila je časna sestra Ivančica Fulir, članica Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice. U školskoj blagovaonici susrela se s učenicima svih razreda gdje je upriličen kratak prigodni program i predaja novca za školovanje i prehranu naših potrebitih prijatelja u Beninu. U pratnji sestri Ivančici bile su sesta iz Benina Mirej Bokini i domaća sestra Valerika.

Na početku je programa sve prisutne pozdravila koordinatorica projekta “Moj prijatelj u Beninu” učiteljica Lucija Perković te je najavila prigodni igrokaz “Misionarski poziv” koga su izveli učenici 4.b razreda. Vjeroučitelj Matej Filipović je potom predstavio sestru misionarku Ivančicu, nakon čega se ona uz videoprezentaciju predstavila, progovorila o svom duhovnom i mionarskom pozivu te učenicima na zanimljiv način ispričala poučna i dirljiva svjedočanstva života i rada u Africi.

Na koncu su predstavnici razreda, ali i pojedine obitelji naših učenika kao i djelatnici predali sestrama novac kojim će se pokriti godišnji troškovi školovanja i toplog obroka za nekoliko desetaka beninske dječice.

“Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Mt 25, 45)