Izlet drugašića u Slavonski Brod

U ponedjeljak, 29. svibnja 2023. učenici drugih razreda uputili su se na jednodnevni izlet u Slavonski Brod. Nakon dolaska u Slavonski Brod uputili su se u trgovački centar Colosseum gdje su u kinodvorani Cinestara pogledali dječji film “Lil lil krokodil”. Prije filma uslijedilo je kratko slobodno vrijeme za odmor, hranu i piće.

Film je potrajao sve do ručka na koji su se učenici uputili autobusom. Ručali su u restoranu hotela Savus. Zatim je uslijedila je šetnja brodskim korzom i obalom Save. Za vrijeme šetnje brodskim korzom vidjeli su kuću poznate spisateljice bajki Ivane Brlić-Mažuranić te saznali brojne zanimljivosti i činjenice o gradu.

Šetnja je trajala sve dok nisu došli do brodske Tvrđe. U Tvrđi su obišli Muzej tambure, gdje ih je dočekao kustos muzeja koji ih je proveo kroz muzej i pokazao izradu tambure. Na kraju obilaska Tvrđe saznali su brojne zanimljivosti o prošlosti Tvrđe. Potom su se autobusom uputili na obiteljsko zoo imanje u selu Ruščica gdje su vidjeli brojne životinjske vrste. Nakon razgleda, uslijedio je kratak odmor i slobodno vrijeme te su nakon toga krenuli put Požege.