I ove godine je u našoj školi obilježen nacionalni Tjedan školskog doručka koji je pokrenut s ciljem podizanja svijesti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.
Četvrti nacionalni tjedan školskog doručka proveden je u tjednu od 16. do 20. listopada 2023. godine s istraživačko-edukativnom temom „Zagonetni jelovnik“.
Učenici i učitelji razredne i predmetne nastave s radošću su se odazvali ovogodišnjoj proslavi Tjedna školskog doručka sudjelujući kroz različite aktivnosti u osmišljavanju i pripremi zdravih jelovnika za učenike naše škole.
Učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama su na zabavan i edukativan način osmislili i pripremili hranjiva i ukusna jela u svojim učionicama. Na „Zagonetnom jelovniku“ mogli su se pronaći šareni tanjuri (1.a i 1.b), školska pita (2.a i 2.b), proteini na kruhu (3.a i 3.b) te Popajev doručak (4.a i 4.b).
![](https://i2.wp.com/kospz.hr/wp-content/uploads/2023/11/393724250_783182100278774_8012288611625918707_n.jpg?resize=300%2C300&ssl=1)
Na međunarodni dan kuhara, 20. listopada, naše vrijedne kuharice su pripremile zapečeno iznenađenje za sve učenike naše škole. Tom prigodom smo im zahvalili što svakoga dana pripremaju i poslužuju zdrave obroke te im čestitali njihov dan.
Učenici predmetne nastave svakoga su dana, po skupinama, nakon pojedenog doručka morali prepoznati sastojke „Zagonetnog jelovnika“ koji se nalazio ispred njih, a za koji su bile zadužene kuharice. Skupina koja bi pogodila najviše “tajnih” sastojaka sutradan je za to bila prigodno nagrađena.
![](https://i0.wp.com/kospz.hr/wp-content/uploads/2023/11/393730972_783182113612106_5035343592144062075_n.jpg?resize=300%2C300&ssl=1)
Za učenike sedmih i osmih razreda, Kristina Cvjetojević, mag. nutr., održala je radionice o zdravoj prehrani na kojima su učenici mogli naučiti kako odabirom pravilnih namirnica poboljšati svoje prehrambene navike.
Učenici su u Tjednu školskog doručka uživali u brojnim aktivnostima i zdravim zalogajima.