Domaćinstvo u 1.b

U listopadu obilježavamo Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici 1.b razreda su u redovnoj nastavi i produženom boravku postali pravi mali kuhari. Prvo su s učiteljicom Ivanom Mršić obilježili Dan jabuka koji se u svijetu slavi 20. listopada.
Na nastavu su donijeli sav potreban pribor i krenuli su na posao. Nakon što su dobro iščitati recept, umijesili su tijesto dodavajući brašno, jaja, šećer, prašak za pecivo, limunovu koricu. Dok je tijesto trebalo odmirovati, pripremili su i jabuke. Nakon pranja, uslijedilo je guljenje i ribanje. Vrijedni su učenici oblikovali pitu od jabuka i s nestrpljenjem je stavili u pećnicu. Preostalo im je samo čekanje. Trud se isplatio. Školskim hodnikom proširio se miris pite od jabuka, a s tanjura je otišao i zadnji komad kolača.

Uoči Dana kruha veseli su prvašići uz pomoć učitelja Željka Čolića odlučili zasladiti svoj boravak praveći čokoladne muffine. Podijelivši posao zasukali su rukave. S nestrpljenjem su dočekali svoj zasluženi desert kojim su se osladili.
Iz svega možemo zaključiti da se učenici 1.b odlično snalaze u pripremama slastica.