Sudjelovali u Eko kampu Belli

Učenici Katoličke osnovne škole u Požegi bili su sudionici Eko-kampa Belli tijekom kojeg su se od 1. do 5. listopada trebali upoznati s ljepotama Parka prirode Papuk, naučiti se snalaziti u prostoru, osvijestiti potrebu za očuvanjem prirodnoga blaga svojega i nacionalnoga kraja, ali i svih onih lokaliteta koje posjećujemo.

Učenici su proteklih dana posjetili neke od prirodnih i kulturnih znamenitosti našega kraja. Tako su prvi dan obišli Veliku, gdje ih je primio i sam načelnik g. Vlado Boban. Drugi dan su se zaputili u obilazak poučne staze Turjak-Mališćak uz vodstvo ravnatelja naše Škole Frane Barišića, idejnog začetnika ovog projekta, te drugih profesora iz naše Katoličke gimnazije. Zatim su objedovali u planinarskom domu “Mališćak” te večerali i spavali u šatorima u kampu Duboka. Uz vatru su se grijali, pjevali pjesme i zabavljali.

Treći dan su se uputili preko Lapjaka i Nevoljaša do Jankovca gdje su ih dočekali prof. Ivana Arambašić te prof. Miroslav Paulić sa svojim asistenticama Lucijom Morvaj i Leonardom Zelenikom koji su ih vodili kroz radionicu „Utječe li turizam na zaštićena prirodna područja“. Kada su se učenici vratili s Jankovca, imali su slobodno vrijeme. Nakon slobodnog vremena imali su klanjanje koje je predvodio velečasni Marijan Pavelić.