Duhovno-rekreacijskim programom obilježili Dan učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju.

Tom su se prigodom učitelji naše Škole u zajedništvu učitelja susjedne nam Katoličke gimnazije u Požegi sastali u petak 5. listopada i proveli posljepodnevni dio dana zajedno. Susret je započeo u veličkoj crkvi sv. Augustina euharistijskim klanjanjem koje je priredio i predvodio duhovnik Ivica Bošnjak.

Usljedila je “kratka” šetnjica do zgrade zagrebačkog Šumarskog fakulteta koja se nalazi u Dubokoj, 6km od Velike. Nakon šetnje uslijedio je zasluženi odmor i druženje pod sjenicom uz osvježavajuća pića i ukusna jela koja je blagoslovio predstojnik Ureda za katoličke škole preč. Ivica Žuljević.