Dočekali sv. Nikolu i razveselili članove Udruge MI

U predvečerje spomendana sv. Nikole Biskupa, 5. prosinca požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali na kojem su sudjelovali članovi Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju »MI« iz Požege.

Pozdravljajući okupljenu djecu, njihove roditelje i sve nazočne, biskup je rekao da se redovito okupljaju u predvečerje spomendana sv. Nikole da bismo prepoznali veličinu koju je u njemu ostvario Isus Krist, kojemu je sv. Nikola vjerovao cijelim bićem. Poručio im je kako ih sv. Nikola podsjeća da se najveći dar ostvaruje onda kad žive za drugoga, te je zahvalioroditeljima što svakodnevno služe svojoj djeci u njihovim potrebama.

Na svršetku misnog slavlja biskup je zahvalio članovima udruge «Mi» na sudjelovanju u ovom slavlju, a pjevačima zbora mladih «Risus» Župe sv. Terezije Avilske za predvođenje pjevanja te je na sve nazočne, osobito na roditelje i njihovu djecu, zazvao Božji blagoslov.

Nakon svete mise u Dvorani sv. Terezije Avilske izveden je prigodni glazbeno-scenski program koji su priredili učenici Katoličke osnovne škole u Požegi, a na kojem su ,među ostalim sudjelovali i svećenici na čelu s biskupom Antunom te roditelji školske djece. Program su priredili učenici drugog razreda i njihove učiteljice Anita Rašić i Josipa Petriška te školski zbor pod vodstvom profesorice Ljube Šolić. Na kraju programa došao je sv. Nikola koji je djeci udruge »MI« darovao prigodne poklone što ih je priredio Caritas Požeške biskupije uz pomoć donatora.