Humanitarno djelovali u vremenu došašća

Učenici, roditelji i djelatnici Katoličke osnovne škole u Požegi odlučili su da će i ove godine nekoliko obitelji učiniti Božić sretnijim. Svi su zajedno odlučili zasukati rukave i kroz humanitarne radionice proizvesti razne predmete kojima će prikupiti koju kunu nekoga razveseliti. Prva takva radionica održana je već 11. prosinca, a odradili su je roditelji i učenici trećih razreda pod vodstvom svojih učiteljica Barbare Mikulić i Ivane Mršić. Svi su zajedno u školskoj blagovaonici marljivo pekli kolače.

Sljedećeg dana, u srijedu 12. prosinca 2018.godine održana je tradicionalna božićna radionica pečenja kolača 4.b razreda pod vodstvom učitelja Željka Čolića na kojoj je bilo jako veselo.

 

Istoga dana, u srijedu, 12.12.2018., održana je božićna radionica 2. A i 2. B razreda u kojoj su roditelji i učenici izrađivali ukrase za bor. U vremenu mobitela i računala već pomalo
zaboravljamo što je to igla, konac i šivanje, tu staru vještinu koju su nekad svi dobro znali i mali i veliki. Drugaši su odlučili oživjeti rukama ukrase šivanjem, iglom, koncem i raznovrsnim krpicama te tako napravili vesele i posebne ukrase za bor. Bilo je tu svega: anđelića, borića, kuglica, srca, a nadasve kreativnosti.

Učenici 4.a su s učiteljicom Matejom Novak posjetili Crveni križ te s osobama starije životne dobi izradili božićne čestitke. Predivna atmosfera koja je vladala prostorijom pokazatelj je koliko su ovim susretom jedni obogatili druge i međusobno si uljepšali ovo vrijeme iščekivanja. Osim toga su u Školi održali radionicu pečenja kolača.

Posljednju radionicu imali su roditelji i učenici naših prvih razreda. Oni su također u školskoj blagovaonici u ponedjeljak, 14. prosinca, pod vodstvom svojih učiteljica Zrinke Bešlić i Monike Radoš pekli i ukrašavali božićne kolačiće.