Opet odlični na LiDraNu

Ovogodišnja Županijska smotra literarnog, dramskog i novinarskog izraza učenika osnovnih i srednjih škola s područja Požeško-slavonske županije – LiDraNo, kojoj je domaćin bila požeška Gimnazija u utorak, 10. ožujka, okupila je dvjestotinjak sudionika. Smotra je započela u Gradskom kazalištu Požega, gdje je održan dramski dio, dok su se natjecanja u literarnom i novinarskom izrazu odvijala u prostoru Gimnazije.

Ispred domaćina sudionike je na početku pozdravila ravnateljica Gimnazije dr.sc. Vesna Vlašić, a LiDraNo je otvorila Valentina Krpan, voditeljica Odjela za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu Upravnog odjela za društvene djelatnost Požeško-slavonske županije.

Učenici Katoličke osnovne škole u Požegi odlično predstavili u gotovo svim kategorijama i polučili odlične rezultate. U dramsko-scenskom dijelu predstavili su se učenici trećeg razreda pod mentorstvom učiteljice Anite Rašić i to igrkazom “Vratimo film unatrag” za čiju su izvedbu dobili same pohvale državnog izbornika dr. Marija Kovača. Također pohvale je dobio učenik Niko Radoš koji se predstavio monologom, pod vodstvom profesorice Valentine Paulić.

Naši su učenici ipak bili najplodniji i najuspješniji u novinarskom dijelu natjecanja. Učenici Marta Morvaj i Karlo Makarević predstavili su školski list “Emanuel”, učenici Hana Gomerčić i Matej Raljević radio emisiju “Utjecaj Youtubera na mlade”, a samostalnim novinarskim radovima predstavile su se Marija Đurović, Ana Ciganović i Mihaela Gelenčir.

Spomenuta radio emisija koja je nastala pod mentorstvom vjeroučitelja vlč. Marijana Pavelića, predložena je od strane stručnog povjerenstva za državnu razinu Smotre. Također, školski list, koji svake godine izlazi pod mentorstvom knjižničara prof. Vjekoslava Marića, isto je predložen za državnu razinu. Posebno veseli činjenica da je za državnu razinu smotre LiDraNo predložen i novinarski rad “Pošast novog doba” učenice Ane Ciganović, nastao također pod mentorstvom prof. Marića.

Svima, a posebno učenicima iskrene čestitke!