TJEDAN ZDRAVOG DORUČKA

Učenici su imali zadatak kod kuće skupljati, istraživati i pronalaziti recepte za zdrave i ukusne doručke. Učiteljice su u suradnji s kuharicama odabrale pet najprikladnijih i tako kreirale naš tjedni plan doručaka za minuli tjedan.

Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a škole su mjesta gdje se svaki dan poslužuje na tisuće doručaka. Stoga smo se u proteklom tjednu, od 12. do 16. listopada, uključili u projekt Živjeti zdravo u kojemu se ove godine po prvi puta obilježio Tjedan zdravog doručka.

Osim samog doručka, učenici su svaki dan u školi imali aktivnosti koje se odnose na zdrav način života. Tako su pravili ukusne i zdrave smootheje, prirodne nezaslađene sokove, pisali su izreke o zdravim doručcima te likovnim radovima popratili sve to skupa.

Učenici 1.A su za užinu pravili smoothieje od nezaobilaznog voća, orašastih plodova, grčkog jogurta, bademovog i kokosovog mlijeka te začina poput cimeta, rogača i sl.

3.b je slagao zdrave tjedne jelovnike. Hranu su izrezivali iz reklamnih kataloga i slagali po 4 jelovnika za sve obroke u danu od ponedjeljka do petka.
Učenici 4.a razreda su od različitog voća i povrća pravili zdrave sokove.
Učenici 3.a su izrađivali plakate kojima će svakodnevno jedni druge podsjećati da je za zdrav život važno zdravo jesti.
Učenici 2. b su si pripremili užinu – zdrave rezance od povrća.