Sudjelovali na svetkovini sv. Terezije Avilske

Na svetkovinu sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške Katedrale, grada Požege i Katoličke gimnazije u Požegi, 15. listopada, svečano euharistijsko slavlje u Katedrali predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj msgr. Giorgio Lingua, u zajedništvu s požeškim dijecezanskim biskupom msgr. Antunom Škvorčevićem, đakovačko-osječkim nadbiskupom i metropolitom msgr. Đurom Hranićem, đakovačko-osječkim nadbiskupom u miru msgr. Marinom Srakićem, đakovačko-osječkim pomoćnim biskupom msgr. Ivanom Ćurićem, kanonicima požeškog Stolnog kaptola, svećenicima Katedralnog arhiđakonata te vjernicima grada Požege.

Na početku je biskup pozdravio apostolskog nuncija, a nakon što je pozdravio nazočne nadbiskupe i biskupa đakovačko-osječke crkvene pokrajine, svećenike i đakone, redovnike i redovnice, bogoslove i svećeničke aspirante u požeškom Kolegiju, vjeroučitelje, pozdravio je i učenike i djelatnike Katoličke gimnazije i Katoličke osnovne škole, te sve nazočne vjernike grada Požege na čelu s gradonačelnikom i požeško-slavonskim županom.

Naši su učenici i djelatnici svojim sudjelovanjem i molitvom tako uveličali ovu veliku svetkovinu, a naša učiteljica Marijana Đuričić dala je svoj doprinos čitajući misna čitanja.