Obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U petak, 23. listopada učenici Katoličke osnovne škole zahvalili su Bogu što im daruje kruh i ostale plodove zemlje. Tom je prigodom na školskom dvorištu održan prigodni program i blagoslov kruha i hrane koju su priredile vrijedne ruke mama i baka naših učenika.

Pjesmom, plesom, recitacijama i scenskim prikazima naši su se prvašići po prvi put predstavili svojim starijim prijateljima iz Škole, ali i roditeljima te pokazali što su u posljednje vrijeme uvježbavali pod vodstvom svojih učiteljica Barbare Mikulić, Ivane Mršić i Ivone Šimunović.

Program se sastojao od reda igrokaza, reda recitacije, reda pjesme završio je molitvom i blagoslovom kojega je predvodio naš duhovnik vlč. Ivica Bošnjak, a na kraju je i ravnatelj Frano Barišić zahvalio Bogu na onome što čine učenici naše Škole kao i njihovi učitelji.

Osim prvašića na programu je nastupio i zbor naše Škole i to prvi put pod vodstvom naše nove profesorice glazbene kulture Valentine Šmitpeter te se predstavio s nekoliko prigodnih pjesama. A predstavila se i učenica petog razreda Nika Sertić prigodnom recitacijom za što ju je uvježbala profesorica Valentina Paulić. Program je vodila naša učenica Iva Penava.