Izvrsni na LiDraNu i ove godine

U srijedu, 17. ožujka OŠ “Dobriša Cesarić” iz Požege bila je domaćinom ovogodišnje županijske smotre LiDraNo. Zbog situacije s pandemijom koronavirusa LiDrano je ove godine za literarne i novinarske radove bio organiziran online, a dramski dio tj. samo monolozi održani su uživo u Gradskom kazalištu Požega. Kategorija skupnih scenskih nastupa ove je godine izostala.

Na ovogodišnjem LiDraNu sudjelovali su i učenici Katoličke osnovne škole u Požegi. Učenica Leona Matković pod mentorstvom učiteljice Anite Rašić predstavila se monologom. Pod mentorstvom prof. Romane Thur predstavili su se učenici Amela Savić, Lara Di Giorgio i Mario Puss i to u literarnom izričaju, dok su Školu u novinarskom izričaju, pod mentorstvom prof. Vjekoslava Marića, predstavile učenice Dina Podobnik i Dora Satinović, a školski list predstavio je Matej Mirković.

Naši su učenici i ove godine polučili zapažene rezultate. Naime, Mario Puss predložen je za državnu razinu Smotre sa svojom pjesmom Križ, a Matej Mirković sa školskim listom “Emanuel”.

Čestitke svim učenicima i mentorima!