USKRSNA ČESTITKA UDRUZI OSOBA S INVALIDITETOM

U utorak, 30. ožujka 2021. godine u dvorištu Katoličke osnovne škole u Požegi održana je kratka uskrsno – proljetna svečanost. Priredbu su pripremali učenici 1.a i 1.b razreda s učiteljicama Barbarom Mikulić i Ivanom Mršić za korisnike Udruge osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško – slavonske županije.
Voditeljsku ulogu je preuzeo i besprijekorno odradio naš četvrtaš Luka Matković. U ime Škole prisutnima se obratila pedagoginja Draženka Rotim koja s učenicima svake godine obilježi Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca.

Uslijedili su igrokazi. Za početak su na scenu stupili učenici 1.b i predstavili se igrokazom “Proljetna priča” u kojemu je glavni lik bubamara.
Učenici 1.a razreda predstavili su se lutkarskim igrokazom “Ožujak nam daje znak” gdje smo uživali u štapnim lutkama i razgovoru proljetnog cvijeća.
Završnom točkom “Pisanice” učenici 1.b su nam nagovijestili najveći kršćanski blagdan kojeg iščekujemo – Uskrs. Upoznali su nas s uskrsnim običajem bojanja jaja kojemu se djeca jako raduju. Objasnili su nam što predstavljaju pojedine boje na pisanicama.

Na kraju naše priredbe obratila se i predsjednica Udruge, gospođa Jelosavka Jakovljević koja je i majka naših učenika. Zahvalila se voditelju Luki na uspješno obavljenom zadatku, marljivim prvašićima na veselom dočeku i svim gledateljima – korisnicima Udruge. Uslijedilo je darivanje koje su pripremili članovi Udruge.