Obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U utorak, 26. listopada, u našoj Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi održana je priredba za učenike i blagoslov kruha prigodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje koji se već tradicionalno obilježava u našoj Školi posljednji tjedan u listopadu.

Tom su prilikom naši učenici u sportskoj dvorani Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije priredili kratki prigodni program koji je bio sačinjen od niza pjesama u izvedbi školskog zbora pod ravnanjem profesorice Valentine Šmitpeter, te niza recitacija i igrokaza koje su izveli učenici prvih razreda, a koje su uvježbale njihove učiteljice Anita Rašić i Josipa Petriška Farkaš. Dvjema recitacijama su se predstavili i učenici viših razreda pod mentorstvom prof. Romane Thur.

Po završetku programa učenici i djelatnici molitvom i blagoslovom, kojega je predvodio naš duhovnik vlč. Ivica Bošnjak, zahvalili su Bogu na uspjesima, plodovima i darovima kojima nas On neprestano dariva.

Na koncu je programa ravnatelj Škole prof. Frano Barišić zahvalio učenicima što su izveli zanimljiv i dinamičan program te učiteljicama koje su ih uvježbale kao i svima koji su sudjelovali u realizaciji programa.