“Kutija dobrote”

Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavamo svake godine s ciljem osvješćivanja učenika za sve što nam je dano, ali i za ljude u potrebi, koji nemaju ni osnovne namirnice. Prijašnjih godina smo unaprijed pripremili košare s kruhom i pecivima koje bismo darivali potrebitima, a ove godine, kao i prošle, zbog epidemioloških mjera, u suradnji s Caritasom Požeške biskupije, osmislili smo projekt prikupljanja namirnica pod nazivom “Kutija dobrote”.

Učenici i njihovi roditelji, bake i djedovi pekli su peciva za vlastite potrebe, a za “Kutiju dobrote” su poklonili namirnice koje se koriste za pečenje kruha (brašno, suhi kvasac, sol…). U kutiji su se našli i čajevi, šećer, ulje i drugi proizvodi koji su proslijeđeni Caritasu. Djelatnici Caritasa tako su u srijedu, 27. listopada preuzeli kutije i proizvode će proslijediti obiteljima koje žive u neimaštini.

Osim potrebitih, ovim projektom pomažemo i našim učenicima. U njima budimo duhovnu i karitativnu dimenziju te ih potičemo da ljubav prema drugome pokazuju sitnicama od kojih se sami odriču. Kao što Isus ljubi nas, pozvani smo i mi ljubiti jedni druge.