Zaklada “Hrvatska za djecu” prihvatila naš projekt “Kap ljubavi i dobrote”

Svjedoci smo u ovo vrijeme došašća, u našoj Školi, kako je uistinu dobro činiti dobro, čak i kroz male geste, ali velika srca. Ideju učiteljice Ivane Mršić i psihologinje Ane Matković da nakon edukativne radionice o empatiji, učenici praktično iskažu empatiju kroz uređivanje edukativno – kreativnog panoa te darivanje jedne svoje drage igračke djeci koja dođu na pregled ili bolničko liječenje, uz pomoć djelatnika Dječjeg odjela OŽB Požega, prepoznali su kao vrijednu i Zaklada „Hrvatska za djecu“, prihvaćajući naš projekt Kap dobrote i ljubavi i odobrivši nam sredstva za potrošni materijal.

Radujemo se što “Kap ljubavi i dobrote” pomaže u širenju dobrote kod onih koji daruju, onih koji nam u tome pomažu (roditelji, učitelji, djelatnici Dječjeg odjela, Zaklada „Hrvatska za djecu“), ali i onih koji od srca primaju darove, uzvraćajući osmjehom.

Ovim projektom svjedočimo kako dobra djela potiču druge da ih čine, stvaraju osjećaj povezanosti s obje strane darivanja, a kod dobročinitelja stvaraju osjećaj povjerenja, zajedništva, ali i samostalnosti što rezultira osjećajem sreće i duhovnim mirom, jer „Plod je pak Duha: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, blagost, uzdržljivost.“ (Gal 5,22). Nastavimo zajedno kapljicom dobrote i ljubavi širiti dobrotu u našoj zajednici tijekom cijele godine.