Pobjednici projekta #BeCROactive

U sedmom izdanju Europskog tjedna sporta, nacionalni koordinator projekta #BeCROactive Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo je nagrade, 17. prosinca, najaktivnijim pojedincima i ustanovama koji su se u 2021. godini istaknuli u promicanju tjelesne aktivnosti i bavljenja sportom u Hrvatskoj.

Katolička osnovna škola u Požegi se svojim sportskim aktivnostima prijavila na ovaj projekt i to u kategoriji “Obrazovanje”. Predstavili smo se videom u kojem možete vidjeti koje sportske aktivnosti se održavaju našoj Školi:

Titula najaktivnije škole u Hrvatskoj došla je upravo u ruke Katoličke osnovne škole u Požegi. Naši učenici od najranije dobi razvijaju svoje motoričke sposobnosti pomoću nekoliko sportskih projekata koje im njihova škola nudi. U školi djeluje planinarska sekcija „Pegaz“, Mala škola plivanja, Mala škola tenisa te uz pomoć gimnastike razvijaju eksplozivnost, agilnost, brzinu i izdržljivost. Učenici se upoznaju sa sportom za slijepe i slabovidne Goalball, tijekom zimskih mjeseci kližu i uče skijati u zimskoj školi skijanja „Petar Barbarić“, a 2019. godine na školi je instalirana umjetna stijena visine 13 metara gdje učenici ove osnovne škole razvijaju motoriku, snagu, i koordinaciju pokreta.

Ispred naše Škole nagradu je primila psihologinja Ana Matković, a istu joj je uručio državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tonči Glavina.

Iskrene čestitke cijeloj školskoj zajednici, a najviše djelatnicima koji su ponijeli najveći teret ovoga uspjeha.