Dvije božićne priredbe Katoličke osnovne škole

U utorak, 21. prosinca u Dvorani sv. Terezije Avilske, zbog epidemioloških mjera, održane su čak dvije božićne priredbe. Prva je održana u prijepodnevnim satima i na njoj su se predstavili učenici nižih razreda, a publiku su čini učenici razredne nastave.

Na početku programa mali školski zbor, pod ravnanjem prof. Valentine Šmitpeter, izveo je prigodnu pjesmu, potom su učenici 4.b razreda pod vodstvom učitelja Željka Čolića izveli sinkronizaciju božićnog animiranog filma. Učenici 4.a i 3.b razreda pod mentorstvom učiteljica Zrinke Bešlić i Lucije Perković predstavili su se zanimljivim prigodnim igrokazom prikazavši pripreme za Božić u jednoj obitelji.

Pjesmom „Sretan, sretan Božić“ još je jednom malu publiku razveselio školski zbor, a potom se učenicima obratio ravnatelj Frano Barišić zahvalivši svima za sve dobro što čine kako bi naša Škola bila lijepa i radosna. Svima je čestitao Božić i poželio sretnu i uspješnu novu 2022. godinu.

Pri kraju programa emitirana je božićna čestitka koju su snimili učenici produženog boravka s učiteljicom Ivom Kovačević, a na samom koncu plesnom točkom predstavili su se učenici 3.a razreda koje je uvježbala učiteljica Martina Čerti.

U poslijepodnevnim satima izvedena je druga priredba za učenike predmetne nastave. I na ovoj se priredbi prvo predstavio školski zbor, ali ovaj put sačinjen od učenika starijeg uzrasta. Potom je pod mentorstvom vjeroučitelja Zvonimira Zelenike održan prigodni igrokaz o tome kako su Božić doživjela tri magarca. U igrokazu su glumili učenici sedmih razreda.

Literarci i recitatori profesorica Romane Thür i Valentine Paulić predstavili su se prigodnim pjesmama, a potom se prisutnima i ovaj put obratio Ravnatelj čestitavši im Božić i novu godinu.

Program je zaključen prigodnom pjesmom velikih zboraša.