Tradicionalni božićni blagoslov Škole

Na početku drugog polugodišta, u ponedjeljak, 10. siječnja u sportskoj dvorani Odgojno-obrazovnog centra u Požegi biskup msgr. Antun Škvorčević predvodio je slavlje božićnog blagoslova za okupljene djelatnike i učenike požeške Katoličke gimnazije i Katoličke osnovne škole u Požegi, među kojima je bio i preč. Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za katoličke škole, Ivan Bedeničić, ravnatelj spomenute Katoličke gimnazije i Frano Barišić, ravnatelj Katoličke osnovne škole.

Biskup je u pozdravu zaželio svima da ih Bog u novom polugodištu i u novoj građanskoj godini prati na njihovu osobnom i zajedničkom školskom putu. Potom je vjeroučitelj Katoličke gimnazije vlč. Krunoslav Siroglavić navijestio ulomak Evanđelja, nakon čega je biskup Antun uputio prigodnu homiliju.

Na koncu je uslijedila molitva te škropljenje prisutnih učenika i djelatnika blagoslovljenom vodom, kao podsjetnik na njihov krsni preporod i pripadnost Isusu Kristu. Obred blagoslova završio je uz tradicionalni božićni himan „Narodi nam se Kralj nebeski“.