Odgoj za radost u obitelji

U sklopu obilježavanja Dana škole i blagdana Sv. Josipa u utorak, 8. ožujka u blagovaonici Katoličke osnovne škole u Požegi održano je zanimljivo predavanje za roditelje naših četvrtaša pod nazivom “Odgoj za radost obitelji.” Roditelji su bili pozvani da dođu na roditeljski sastanak sa svojom djecom, a onda su ih djeca, učenici 4. a i 4. b razreda, iznenadili jer su umjesto učiteljice Zrinke Bešlić i učitelja Željka Čolića upravo oni vodili roditeljski sastanak.

Na početku je sve prisutne pozdravila psihologinja Ana Matković te je riječ predala učenicima koji su iznijeli roditeljima važne stvari vezane uz odgoj. Naglasili su da recepta za dobar odgoj nema, ali da je odgoj avantura koja uz mnogo prepreka donosi i mnogo radosti. Potom su progovorili o potrebama njih kao djece te su istaknuli da su im osim egzistencijalnih potreba vrlo važne i potrebne pažnja, priznanje te pohvala, pposebno od roditelja. Svoje izlaganje završili su s dobrim i lošim navikama koje grade, odnosno ruše odnos između roditelja i djece.

Četvrtaši su na koncu pjesmom “Hvala mama, hvala tata” zahvalili roditeljima za sve što čine za njih te su im podijelili ispisane poruke u kojima su pisali koliko ih vole i što najviše vole kod njih.