Priredbom zaključili proslavu Dana škole

U ponedjeljak, 21. ožujka 2022. u Dvorani svete Terezije Avilske održana je priredba povodom Dana Katoličke osnovne škole u Požegi. Sve prisutne, među kojima i predstojnika Ureda za katoličke škole, preč. Ivicu Žuljevića te ravnatelja Glazbene škole Požega prof. Alena Kovačevića i našeg ravnatelja prof. Franu Barišića, na samom početku pozdravio je veliki školski zbor pod vodstvom prof. Valentine Šmitpeter. Uz klavirsku pratnju učenice Margarete Jakobović, predstavili su se pjesmama „Svetom Josipu – zaštitniku Domovine“ i „Bog je moj spasitelj“.

Uslijedio je igrokaz „Obitelj – nekad i danas“. Scenski je to prikaz života u obitelji kakav je bio nekad, a paralelno, prikazuje se kako se živi danas. Tekst za igrokaz su napisali učiteljica Anita Rašić i vjeroučitelj Zvonimir Zelenika, a sudjelovali su učenici 1. – 8. razreda. Plesne točke unutar igrokaza pripremile su učiteljice razredne nastave Zrinka Bešlić, Martina Čerti i Monika Zaočević. Snažnom porukom da obitelj, u kojem god vremenu živjela, mora obitavati – živjeti zajedno, sve gledatelje su potaknuli na razmišljanje.

Nakon igrokaza, svim prisutnima se obratio ravnatelj Frano Barišić. Posebno je istaknuo svoju radost što se nakon dvije godine pandemije konačno priredba održava u normalnim uvjetima, uživo, pred našim obiteljima. „Obitelj je temelj ljudskog društva, a da bismo ju očuvali, iz mnoštva aplikacija i alata kojima se danas koristimo, trebamo izabrati onu najsnažniju – molitvu“, poručio je Ravnatelj.
Ravnatelj je zahvalio svima koji sudjeluju u radu Škole, osobito biskupu Antunu, a zatim i predstojniku Ureda za katoličke škole te svima čestitao Dan škole. Posebno je naglasio sve aktivnosti koje se u Š koli i domovima provode tijekom cijeloga ožujka, s namjerom jačanja međusobnih obiteljskih odnosa.

Priredba je zaključena glazbom, kao što je i otvorena. Mali školski zbor otpjevao je pjesme „Idite k Josipu“ i „Mojoj obitelji“ te na taj način zaokružio Mjesec obitelji u našoj Školi.