O 25. obljetnici Požeške biskupije u školske klupe sjela već četrnaesta generacija učenika Katoličke osnovne škole u Požegi

U ponedjeljak, 5. rujna 2022. počela je nova nastavna godina. O 25. obljetnici Požeške biskupije Katolička osnovna škola u Požegi upisala je u prve razrede 37 đaka. Njih je u zajedništvu s učiteljicama srdačno na ulazu u dvorište Škole dočekao i pozdravio ravnatelj prof. Frano Barišić, nakon čega je upriličen i svečani program. Na programu je bio prisutan i osnivač Škole, požeški biskup dr. Antun Škvorčević u čijoj je pratnji bio i predstojnik Ureda za katoličke škole preč. Ivica Žuljević.

Program je započeo prigodnom pjesmom školskog zbora pod ravnanjem prof. Valentine Ivić, a nastavljen je s nekoliko prigodnih igrokaza i recitacija koje su izveli sada već veliki učenici drugih razreda koje su pripremile njihove učiteljice Anita Rašić i Ivona Šimunović.

Zatim se prisutnima obratio ravnatelj Škole prof. Frano Barišić koji je pozdravio sve prisutne, napose biskupa, roditelje i učenike. Razgovor je započeo s nekoliko zanimljivih zagonetki na koje su djeca davala odgovore, a on im je objasnio da će u školi naći i odgovore na pitanja koja još nisu spoznali. Istaknuo je da je ove godine i on u ulozi roditelja jer mu druga kćerkica kreće u prvi razred te je kazao da razumije da nisu samo u strahu učenici, nego i roditelji

Na koncu se prisutnima obratio i preuzvišeni biskup Antun Škvorčević koji je istaknuo najmlađima da oni od danas nisu samo djeca, nego i učenici, ali, što je puno važnije, svi smo i braća i sestre po Kristu. Također im je uputio riječi ohrabrenja ukazavši kako škola nije građevina, nego i učiteljice koje su ih dočekale sa širokim osmijesima, ali u ovoj ih je školi, uz ravnatelja i učiteljica, dočekao i Isus. Nakon dijaloga s prvašima biskup Škvorčević uputio je riječi zahvale i njihovim roditeljima, naglasivši da su svi sada dio jedne velike obitelji te je na koncu na sve prisutne i na početak nove školske godine zazvao Božji blagoslov.

Po završetku programa roditeljima i djeci predstavile su se njihove učiteljice Zrinka Bešlić i Monika Zaočević te učiteljice produženoga boravka Iva Kovačević i Marijana Đuričić. Učiteljice su prozvale svoje učenike te ih povele u njihove učionice. Na koncu je pedagoginja Draženka Rotim uputila roditeljima nekoliko važnih informacija i obavijesti.

Svim svojim učenicima, a posebno ovim najmanjima, djelatnici Katoličke osnovne škole u Požegi žele obilje blagoslova i uspjeha u novoj školskoj godini!