I ove godine obilježili Hrvatski olimpijski dan

Tristotinjak učenika Katoličke osnovne škole u Požegi, zajedno sa svojim učiteljima i predmetnim nastavnicima, a sve pod vodstvom profesora tjelesne i zdravstvene kulture Marka Vujnovića, odlučilo je obilježiti Hrvatski olimpijski dan šetnjom od Škole, preko kapelice sv. Vida, Fratrovice i Vučjaka, po proplancima i brežuljcima Požeške gore.

Osim tjelesne aktivnosti, nadasve korisne za zdravlje, učenici su imali priliku upoznati i ljepote koje kriju požeški brežuljci ukrašeni mnogim vinogradima i voćnjacima. A kako ne bi sve ostalo na tjelesnom, pobrinuli smo se i za onu duhovnu dimenziju kratko se pomolivši ispred kapele sv. Vida.

Ovom su šetnjom naši učenici u petak, 9. rujna, na hvalevrijedan način obilježili Hrvatski olimpijski dan i tako pružili podršku Hrvatskom olimpijskom odboru i našim olimpijcima koji nas uvijek uveseljavaju brojnim odličnim nastupima na Olimpijskim igrama kao i postignutim medaljama zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja. Možda jednoga dana i netko od naših malih pješaka postane olimpijac.