“Zdravozupci” se vratili u Školu nakon dvije godine

Preventivni zdravstveni projekt ,,Zdravozupci” osmislili su zajedno Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije na inicijativu doktora dentalne medicine Marija Jakobovića iz Požege, nositelja tima dentalne medicine Doma zdravlja. Projekt se ove godine treći put provodi u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi i ove je godine namijenjen isključivo učenicima prvih razreda. Prošle dvije godine projekt je bio pauziran zbog pandemije uzrokovane koronavirusom.

Cilj projekta je kroz igru, zanimljive bojanke i preventivne preglede dentalnog stanja pokazati učenicima da je dentalno zdravlje od velike važnosti. Na koncu projekta razred, čije se zdravstveno stanje zubi više popravi, bit će nagrađen.

Prvi preventivni pregled održan je u prostorima Škole u srijedu, 14. rujna. Prvašići su po prvim reakcijama jako dobro prihvatili ovaj projekt i bez straha se odazvali pregledu, a nakon toga su odmah prionuli bojanju bojanki koju su, uz četkicu, pastu, pješčani sat i bojice, dobili na poklon u sklopu ovoga hvalevrijednog projekta .