Zadruga sudjelovala na državnoj smotri

Temeljem postignuća i vrednovanja na županijskoj smotri, naša Učenička zadruga „Sveti Josip“ sudjelovala je na 34. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske u Vinkovcima koja se održala od 27. do 30. rujna 2022. godine.

Učeničku zadrugu s mnoštvom prirodnih proizvoda predstavljali su učenici 8. razreda, Ana Ognjenčić i Matej Mirković, zajedno s voditeljicom, profesoricom kemije Žanom Kajinić. Tijekom četiri dana na Smotri sudjelovali smo na brojnim radionicama koje su održale škole domaćini, družili se s ostalim učeničkim zadrugama iz Republike Hrvatske te jednom gostujućom učeničkom zadrugom iz Vojvodine prilikom čega smo razmjenjivali iskustva i nove ideje za rad.

Slobodno vrijeme smo iskoristili za obilazak Vinkovaca u pratnji turističkog vodiča. Uz našu učeničku zadrugu, Požeško – slavonsku županiju je predstavljala i učenička zadruga „Pčelice“ iz Osnovne škole Antuna Kanižlića. Učenici i mentorica zahvaljuju domaćinima na dobroj organizaciji Smotre i na zajedničkim večernjim druženjima svih sudionika u hotelu, uz zvuke tamburaša te se vesele nadolazećim smotrama učeničkih zadruga za koje se već počinju pripremati.

Iskrene čestitke svim zadrugarima i mentorici Žani Kajinić na ovom iznimnom uspjehu!