“Ribarenje” sedmaša

U subotu, 8. listopada održano je već tradicionalno natjecanje u ribolovu za učenike sedmih razreda Katoličke osnovne škole u Požegi. Sportsko ribolovno društvo „Zelena laguna“ Rajsavac treću godinu organizira edukaciju i natjecanje u ribolovu za naše učenike. Cilj ovakvih druženja je provoditi više vremena u prirodi na svježem zraku, upoznati biljni i životinjski svijet našeg zavičaja, upoznati se radom različitih udruga i društava te međusobno druženje naših učenika i izvan zidova učionica.

Program je započeo upoznavanjem s opremom, mamcima, tehnikom ribolova i pravilima samog natjecanja. Nakon nasumičnog izvlačenja pozicije za ribolov učenici su uzeli ribičku opremu i smjestili se na svoja mjesta te je započelo natjecanje. Natjecanje je trajalo sat vremena, a ribe koje su ulovili skupljali su u kantu te na kraju izvagali.

Najuspješniji ribolovac bio je Fran Trnokom koji je ulovio 0,905 kg ribe. Drugo mjesto zauzeo je Gabriel Talan s 0,840kg, a odlično treće mjesto zauzela je Dora Hajzler ulovivši nešto više od 0.5kg ribe. Na kraju vaganja pobjednici su dobili medalje te su svi počašćeni roštiljem kojega su pripremili članovi ŠRD „Zelena laguna“ kojima ovim putem zahvaljujemo od srca.