Goalballom zaključili projekt “Interaktivna integracija”

U petak, 14. listopada u sportskoj dvorani Katoličke osnovne škole u Požegi odigran je posljednji u nizu turnira Goalballa u sklopu projekta “Interaktivna integracija”, a prigodom Dana bijelog štapa.

Na turniru su sudjelovali naši učenici 6.a i 6.b razreda pod vodstvom glavnog igrača Luke Matkovića i profesora Marka Vujnovića, a priključili su im se i učenici iz OŠ Julija Kempfa pod vodstvom profesora Alena Ivanovića, djeca iz Centra za nestalu i nezbrinutu djecu te ekipa slijepih i slabovidnih LIN u čijem je sastavu igrao naš Luka, Ivan iz brodske Klasične gimnazije Marina Lanosovića te Nora iz OŠ Josipovac.

Turnir je bio neizvjestan do samoga kraja, a pobjedu su izborili dječaci našeg 6.b razreda u sastavu: Marko Ćališ, Luka Višaticki i Luka Matković. Oni su u finalu pobijedili odličnu ekipu djevojčica iz OŠ Julija Kempfa, dok je treće mjesto zauzela već spomenuta ekipa LIN.

Na koncu je ravnatelj naše Škole Frano Barišić pobjednicima uručio zlatne medalje, a ostalim natjecateljima prigodne zahvalnice za sudjelovanje u ovom hvalevrijednom turniru i projektu.