Obilježili Dan bijelog štapa

Dan bijelog štapa, koji se tradicionalno obilježava 15.10., u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi obilježava se već šestu godinu zaredom. Naime, prije šest godina dio naše školske zajednice postao je jedan predivan dječak koji je, nažalost, odmah nakon rođenja ostao bez vida. Zbog toga je postojala potreba da se učenicima, ali i učiteljima, osvijesti s kojima se preprekama susreće slijepa ili slabovidna osoba u svome životu te da se na uz pomoć raznih edukacija svi nauče kako pomoći svome prijatelju u svladavanju istih.

Upravo je tom prigodom u četvrtak, 14. listopada u 6.b razredu, pod satom razredne zajednice održano zanimljivo predavanje o tome kako prići slijepoj osobi te kako istoj pomoći da lakše dođe s jednog mjesta na drugo.

Nakon predavanja, koje je održala specijalna edukatorica gđa Ana Radačić iz Centra za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”, prisutnim učenicima obratio se i ravnatelj naše Škole Frano Barišić. On je zahvalio svima što pomažu svome prijatelju već šest godina te je poželio da s istim žarom nastave to činiti sve do kraja školovanja. U znak zahvalnosti svima je podijelio prigodne zahvalnice.