PRIPREMI I PROUČI DORUČAK TE POTAKNI PROMJENU!

Tjedan školskog doručka obilježen je i izradom zdravih namaza u nižim razredima, dok su viši razredi doručkovali gris sa šumskim voćem i bedemima. Svaki razred izradio je jednu ili više vrsta zdravih namaza. Bilo je tu namaza od avokada, krušaka, slanutka, rotkvica, batata, tune i ostalih nutritivno vrijednih namirnica.

Učenici produženog boravka istražili su koje namirnice mogu značajno utjecati na funkcije našeg mozga, a ujedno su i slijedili put svake namirnice od polja do stola.

Ekološka skupina proučila je kako najbolje iskoristiti ostatke hrane i u skladu s time osmislila plan za smanjenje prehrambenog otpada.

Nutritivno obogaćen način prehrane usko je povezan sa redovitom tjelesnom aktivnošću. Kako bi povezali te dvije važne komponente, učenici 1.a razreda posjetili su teretanu te vježbali na spravama prilagođenima njihovu uzrastu.