U Novskoj održana edukacija za učitelje na temu ”STEM u nastavi”

U četvrtak, 24. studenog 2022. godine, u sklopu projekta „Ready-STEM-Grow“ financiranog od strane Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i državnog proračuna Republike Hrvatske, u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Novskoj održana je edukacija pod nazivom ”Uvod u STEM način podučavanja i metode rada u STEM području”.

Nositelj spomenutog projekta je Požeška biskupija te je radionica upriličena za učitelje i druge odgojno-obrazovne djelatnike katoličkih osnovnih škola iz Novske, Virovitice i Požege. Nakon pozdravnih govora voditeljice projekta Mare Stipić Bagarić (NORA) i ravnatelja KOŠ-a u Novskoj vlč. Krunoslava Jurakovića, edukaciju je održala profesorica biologije Kristina Duvnjak.

Profesorica Duvnjak uposlenica je Udruge ”Bioteka” iz Zagreba koja se bavi promicanjem biologije i srodnih znanosti. Polaznici edukacije dobili su uvid u primjere STEM projekata, koje su metode rada u STEM području te na koji način povezati interdisciplinarnost u STEM nastavi. Radionica je imala i praktični dio u kojem je učiteljima dana mogućnost da ad hoc osmisle vlastite STEM projekte o kojima se zajednički raspravljalo.