Došašće – najbolje vrijeme za kap dobrote i ljubavi

U ovo vrijeme crkvene godine na osobit smo način pozvani razmišljati o vlastitom životu, unositi male promjene, kao i pružati dobrotu i ljubav drugima.

Naš prošlogodišnji projekt u suradnji s Dječjim odjelom OŽB Požega ove smo godine povezali s novim školskim projektom (Za)volimo čitanje na način da su naši učenici zajedno sa svojim roditeljima umjesto igračke odabrali za poklon knjigu. Aktivnost Pročitaj i podjeli sastojala se u tome da učenici donešene knjige kroz tjedan međusobno dijele i čitaju, a zatim je održana radionica na kojoj su se učenici upoznali s metodom učenja pomoću pokreta i vježbi za mozak- Brain gym i važnosti empatije.

Radionicu su s učenicima 2.a i 2.b razreda, proveli školska psihologinja i radni terapeut Ivan Matković, koji se ujedno u ime Dječjeg odjela OŽB Požega zahvalio za prošlogodišnju aktivnost koja je uveselila djecu.
Naši su učenici drugih razreda kroz praktične vježbe naučili kako, između ostalog, poboljšati čitanje, a nastojeći i druge potaknuti u tome zapakirali su svoje slikovnice i knjige koje su poslali na Dječji odjel. Na taj se način učenicima nastojalo približiti kako je uistinu dobro činiti dobro, čak i kroz male geste, ali velika srca.

Radujemo se što se kap ljubavi i dobrote širi kod onih koji daruju, onih koji nam u tome pomažu, ali i onih koji od srca primaju darove, uzvraćajući osmjehom. Stoga se aktivnost nastavlja i u ostalim razredima.