Odlični i na LiDraNu

U petak, ​3. ožujka 2023. u OŠ Zdenka Turkovića u Kutjevu održana je Županijska smotra LiDraNo na kojoj su se, uz novinare i glumce, predstavili i članovi Literarno-recitatorske skupine naše Škole pod mentorstvom prof. hrvatskog jezika i književnosti Romane Thur. ​Učenik Bartol Jakobović (6. r.) predstavio se pjesmom More; Josip Jakovac (8. r.) pjesmom Didova jesen, a Dina Podobnik (8. r.) pjesmom Prerasla i odrasla. Povjerenstvo za literarni izraz pohvalilo je učenike za kreativno pisanje potaknuvši ih da svoj dar i nadalje razvijaju.
​Učenik Luka Višaticki (6. r) predstavio se u kategoriji kazivanje poezije – pojedinačni scenski nastup izrecitiravši pjesmu Zimski pjev Miroslava Slavka Mađera za čiju je izvedbu pohvaljen od stručnog povjerenstva navedene kategorije.

​Učenici 6. razreda- Leona Matković, Bartol Jakobović, Petar Galović, Klara Černušak, Marija Josipović, Nika Bunjevac, Dominik Bošnjak, Borna Krip i Matej Čabraja predstavili su igrokaz LET BOEING 747 u skupnom dramskom izrazu za koji su primili pohvalu. Učenike je uvježbala učiteljica Anita Rašić.

Na smotri LIDRANO u novinarskoj kategoriji uspješno je predstavljen i naš školski list Emanuel. List je pred povjerenstvom prezentirao učenik 8.b razreda Matej Mirković, koji je zamijenio glavnu urednicu Luciju Čulo. Povjerenstvo je i ove godine pohvalilo naš list i predložilo ga za državnu razinu. Čestitke našoj novinarskoj grupi i njihovom mentoru prof. Vjekoslavu Mariću!