Na godišnjoj formaciji djelatnika katoličkih škola Ana Matković predstavila projekt “Rastimo zajedno i zdravo u dobru i vrlinama”

Na stručnom skupu – godišnjoj formaciji djelatnika katoličkih škola u Šibeniku, koji se održao od 10. i 11.3.2023. među primjerima dobre prakse predstavljen je i naš školski preventivni program koji provodimo u zajedništvu s Katoličkom osnovnom školom u Novskoj „Rastimo zajedno i zdravo u dobru i vrlinama“ sufinanciran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja drugu godinu za redom.

Projekt je predstavila naša školska psihologinja Ana Matković, voditeljica projekta u zajedništvu s Jelenom Lekom, učiteljica u nastavi produženog boravka u Katoličkoj OŠ u Novska. Projektom se nastoji osvijestiti učenika i roditelja o važnosti jačanja zaštitnih čimbenika koji pomažu učenicima da prihvate sebe, nauče skrbiti o svom duhovnom, mentalnom i tjelesnom zdravlju, preuzmu odgovornost za vlastita ponašanja te nauče kako izabrati zdrave načine života.

Jedna od zanimljivijih ovogodišnjih projektnih aktivnosti je i edukativni kamp u Pastoralnom centru katoličkih škola Požeške biskupije na temu „Sloboda je uvijek in“ za učenike 6. razreda i edukativno-kreativni kamp “Nasilje nije fora“ za učenike 3. razreda s ciljem izgradnje zajedništva. Projekt je pozitivno evaluiran od organizacijskog odbora i nedavno prikazan kao primjera dobre prakse na 1. konferenciji školskih psihologa „Horizonti snage” u Zagrebu.